2015 – Bedrijfsbezoek aan Fabritius Bouw & Interieur en Gobouw Betonboringen

marco archief

In de namiddag van 27 november 2015 waren de OVGS leden uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij Ron en Fér Goessens. Een aanzienlijk deel  van de leden had hier gehoor aan gegeven.

Na het ontvangst met koffie en vlaai namen de heren ons mee naar boven, waar een presentatie van het ontstaan van de ondernemingen en de huidige werkzaamheden werd gehouden. Uit deze presentatie bleek duidelijk dat het draait om een echt en hecht familiebedrijf met een lange historie.Het bedrijf bestaat uit twee nogal verschillende bedrijfstakken. De eerste bedrijfstak houdt zich bezig met het verbouwen en verfraaien van bestaande woningen en zakenpanden zoals tandartspraktijken en winkels. Hier wordt niet alleen de verbouwing verzorgd maar ook het complete interieur wordt op maat gemaakt tot aan de gordijnen toe, indien gewenst.Volgens Ron spreekt vooral dit laatste de groeiende groep vutters aan, omdat deze kiezen voor één aanspreekpunt met een hoog kwaliteitsniveau. Ook worden zaken visueel  gemaakt en bedacht door hun eigen binnenhuisarchitecten.

De bedrijfstak Gobouw Betonboringen, dat voornamelijk door Fér wordt aangestuurd, heeft zich gespecialiseerd in het zagen van beton en steen. Daar waar Fabritius bezig is met opbouw en verfraaiing, doet Gobouw het tegenovergestelde bij wijze van spreken. Afbreken en slopen, noemde Ron het. Een beetje oneerbiedig bleek wel uit de rondgang door het bedrijf, waar je toch wel onder de indruk raakte van het machinepark en de diamanten waarmee gezaagd wordt.Nadat iedereen het toch wel een beetje koud had gekregen van het lopen naar buiten en door de loodsen werden we verwend met een goed glas bier en wijn in de behaaglijke showroom van het bedrijf. Later werd hier ook nog een volledige maaltijd geserveerd.Het was weer een mooie bijeenkomst bij een van onze leden waarvoor onze dank.

Bestuur OvGS