2019 – Wat een opkomst, dit hadden wij nooit verwacht

marco archief

“Wat een opkomst, dit hadden wij nooit verwacht.” 
Deze uitspraak geeft een mooie impressie hoe de bestuursleden van BCB  deze avond hebben ervaren  Ruim 190 gasten gaven gehoor op de uitnodiging van de Stichting BCB om gezamenlijk stil te staan bij de oprichting die vrijdag 5 oktober gevierd werd. 
Ondernemers, wethouders, burgemeester, de nieuwe secretaris en de bestuursleden van de vier verenigingen waren trots op de grote opkomst en wat er deze avond gepresenteerd is. Alle genodigden werden ontvangen door onze gastvrouwen die iedereen welkom heten met een glas champagne. Buiten op het terrein van de Schinvelderhoeve, waar de vuurkorven brandden,  werd er geklonken op het komende succes. 

Om 19.30 uur werd men verzocht om naar binnen te gaan. De voorzitter van de nieuwe stichting (John Brouwers) heette een ieder welkom en gaf een duidelijke uitleg waar de nieuwe stichting BCB voor wil gaan. Daarna stelde hij de vier bestuursleden voor en bedankte de vier andere personen die zo intensief hadden geholpen bij de oprichting en de organisatie van deze avond. Ook een woord van dank werd er uitgesproken voor de medewerkers van de gemeente, namelijk Ivo en Jeroen.
Daarna nam de burgemeester van de gemeente Nuth het woordje over van de voorzitter. Zij stond stil bij het moment waarop de handtekeningen waren gezet, namelijk 14 juni van dit jaar. Zij was verbaasd dat vier ondernemersverenigingen zo snel tot overeenstemming konden komen. Zij noemde het een voorbeeld voor de politiek.  

Na alle mooie woorden werden de gasten verzocht om weer naar buiten te gaan. 
Buiten werden de gasten toegesproken door de arts van de Bokkenrijders, die na ruim 300 opnieuw op de trappen van de hoeve vescheen. Vanaf de trap van de Schinvelderhoeve sprak hij over het verleden en het heden. 

Het was duidelijk dat de problemen van 300 jaar geleden dezelfde waren als die van nu. Ook in die tijd was samenwerken de enige optie om tot goede resultaten te komen. Door meerdere vergelijkingen te bespreken was de conclusie: 

Stichting BCB kan alleen maar een succes worden als alle leden willen en kunnen samenwerken, kennis met elkaar willen delen en vooruit willen kijken naar de toekomst.  
Met andere woorden wat is onze visie:
Het verbinden van alle ondernemers van de bestaande verenigingen binnen de nieuwe gemeente. 
Een Win – Win situatie. 
BCB duidelijk op de kaart zetten binnen de nieuwe gemeente samen met u en het nieuw gemeentebestuur. 
Een duidelijke en uitnodigende PR strategie. 
De bokkenrijder riep de kapitein van de troep BCB naar voren om samen het vuur naar de ziel te brengen. Daarna liet hij het nieuwe logo uit een grote ballon vrijkomen door middel van spectaculair vuurspuwen. Hierna volgde een gedegen uitleg van het tot stand komen van het nieuw logo BCB en de onthulling van de website. 

De burgemeester, wethouders en de secretaris werden naar voren geroepen voor een speciaal woord van dank. Dankzij de medewerking van alle drie gemeentes zijn wij in staat geweest om deze avond te organiseren. Als blijk van waardering werd een gepaste attentie overhandigd. 

Na deze officiële opening werden de aanwezigen uitgenodigd er een interactieve avond van te maken. Beste leden zoek elkaar op, maak kennis met elkaar, leer elkaars unieke product kennen en spreek over uw ervaring en bedrijf, we kunnen er alleen maar wijzer van worden. Aan deze uitnodiging werd duidelijk gehoor geven. Gasten liepen rond om met elkaar te spreken, een glas te drinken maar vooral om ervaring uit te wisselen. Wij denken dan ook dat wij als bestuur alleen maar tevreden en voldaan kunnen zijn en terug kunnen kijken naar een mooie avond.  Dank dat jullie er allemaal waren, maar vooral dank voor jullie bijdrage. Wij zouden haast willen zeggen; (op naar de volgende bijeenkomst). 

Namens het bestuur van Stichting Businessclub Beekdaelen en namens de besturen van de vier verenigingen. BBN, OVGS, BCO en OGN